Avokadas – gerųjų riebalų Omega 3, skaidulų, vitaminų A, C, D, E ir K ir mineralų šaltinis. Be to, šis vaisius pasižymi ir antioksidacinėmis savybėmis. Avokadai ne tik pakelia įvairiausių patiekalų maistinę vertę, bet ir suteikia jiems nuostabų skonį! Svarbiausia, kad šį supervaisių mėgsta visi, tiek maži, tiek dideli.
„Hass“ veislės avokadai yra kriaušės formos vaisiai, kuriems būdinga raukšlėta ir šiurkšti odelė, o tamsiai žalia spalva, nokimo periodu, linkusi pereiti į juodą.
„Hass“ veislė yra laikoma geriausia, palyginti su kitomis avokado vaisių veislėmis, tiek dėl mikštimo skonio, tiek dėl aromato.
Šie avokadai užauginti tvariame Sicilijos ūkyje, įsikūrusiame Etnos šlaite. Vaisiai po skynimo nieko neapdoroti, nepurkšti ir nevaškuoti. Vieno vaisiaus svoris ~130 g.
Avokadų nauda
Avokadų nauda organizmui – įvairiapusė: gerina medžiagų apykaitą, mažina cukraus kiekį kraujyje, puikiai tinka širdies ir kraujagyslių profilaktikai, teigiamai veikia nervų sistemą, saugo kepenis nuo riebalų kaupimosi, padeda palaikyti sveiką kūno svorį ir kt.
Kaip sėkmingai ir lengvai sunokinti?
Šie avokadai į Lietuvą atvyksta dar žali ir kieti, tačiau puikiai noksta kambario temperatūroje, geriausia, kartu su obuoliu. Obuoliuose yra gausu augalinio hormono etileno, skatinančio vaisių nokimą, todėl juos rekomenduojama dėti šalia nesunokusių vaisių.
Vaisių brendimo laikotarpis: lapkričio–balandžio mėn.
Kilmės šalis: Italija
Tiekėjas: MB Itališkos gėrybės