Įdomus faktas apie baklažanus!
Baklažanai Italijoje žinomi jau nuo XIV a., tačiau vartoti pradėti tik nuo 1700 m. Kodėl? Nepaisant to, kad ši daržovė pasižymėjo kartumu, buvo manoma, kad ji yra pavojinga. Baklažanai kilę iš toksiško augalo Belladonna šeimos, todėl buvo manoma, kad jie gali sukelti karščiavimą, epilepsiją ar netgi iššaukti beprotystę.
Sudėtis: pomidorų tyrė* (70 %) (pomidorai*, druska), baklažanai*, ypač tyras alyvuogių aliejus*, svogūnai*, druska, bazilikai*, juodieji pipirai*. *Užauginta ekologiškame ūkyje.
Maistinė vertė 100 g: energinė vertė 53 kcal; riebalai 1,91 g, iš kurių sočiųjų riebalų 0,95 g; angliavandeniai 7,55 g, iš jų cukrų 5,55 g; baltymai 1,36 g; druska 1,35 g.
Laikyti: sausoje vėsioje vietoje, vengiant saulės spindulių. Atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per 3–4 dienas.
Gamintojas: Reginella S.r.l. Società Agricola Via Von Platen Ronco A, 49 - 96100 Sirakūzai, Italija
Pardavėjas: MB „Itališkos gėrybės“ – el. p. www.pestopesto.lt