Šis aukščiausios kokybės ekologiškas pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus puikiai tinka mėsos patiekalų, makaronų, salotų gardinimui, su brusketomis. Dėl žemo rūgštingumo puikiai tinka ir kepimui.
Skoninės ir aromatinės savybės: pomidorų lapų, šviežiai pjautos žolės natos, vidutiniškai vaisiškas, subalansuotas aštrumas ir kartumas.
Rūgštingumas: 0,21 %
Polifenolių kiekis: +/- 450 mg/Kg
Šio aliejaus įvertinimas pagal pasaulinį alyvuogių aliejaus gidą „Flos Olei 2025“: 98/100
Derliaus metai: 2024 / 2025
Sudėtis: nesunokusios IGP Tonda Iblea alyvuogės.
Maistinė vertė 100 g: energinė vertė 824 kcal; riebalai 92 g, iš kurių sočiųjų riebalų 14 g; angliavandeniai 0 g, iš jų cukrų 0 g; baltymai 0 g; druska 0 g.
Laikyti: vengti tiesioginių saulės spindulių ir kitų šilumos šaltinių (pvz. kaitlentės ir pan.), panaudojus sandariai uždaryti dangtelį, siekiant apsaugoti nuo oksidacijos.
Apie Terraliva ūkį
„Nuo vaikystės turėjau įgimtą aistrą maisto gamybai ir vis ieškodavau įvairiausių būdų, kaip pagerinti patiekalą. Po 2000 m. krizės nusprendžiau palikti savo statybų įmonę ir įgyvendinti seną svajonę – gaminti alyvuogių aliejų, galintį pagerinti bet kurį patiekalą virtuvėje! Po daugybės studijų galutinai įsimylėjau šią idėją ir pradėjau ieškoti tinkamos žemės, kad galėčiau gaminti aukščiausios kokybės alyvuogių aliejų. Nuo 2003 m. kartu su žmona Giusy ir dukra Debora turiu galimybę puoselėti savo tikrąją aistrą mūsų šeimos verslo dėka.“ Tino Cavarra
„Terraliva“ gimė Iblei kalnų širdyje, mažame kalnų kaimelyje Buccheri, Sirakūzų provincijoje. Čia, 700 metrų virš jūros lygio, vulkaninėje teritorijoje auga šimtamečiai senų vietinių veislių alyvmedžiai, kaip Tonda Iblea, Nocellara Etnea, Nocellara del Belice ir Zaituna. Išskirtinės klimato sąlygos (dideli temperatūrų pokyčiai dieną ir naktį) augalams sukelia teigiamą stresą ir užtikrina aukščiausios kokybės alyvuogių derlių, gausų polifenolių ir unikalių organoleptinių savybių.
„Terraliva“ ūkyje vadovaujamasi tik ekologiškos žemdirbystės metodais, aliejai pasižymi aukščiausia kokybe, jiems būdingos pomidorų, laukinių erškėčių, vaistinių žolelių, migdolų ir džiovintų vaisių natos. „Terraliva“ ypač tyro alyvuogių aliejaus kokybę užtikrina „IGP Sicilia“, „Biologico“, „Kosher“, „Halal Italia“, „Presidio SlowFood“ sertifikatai ir daugybė vietinių bei tarptautinių apdovanojimų, o dabar įvertinti galite ir Jūs!
Gamintojas: AZ. AGR. TERRALIVA®, Piazza Luigi Leone Cuella, 11 (SR), Sirakūzai, Italija
Pardavėjas: MB „Itališkos gėrybės“ – el. p. www.pestopesto.lt