Neretai granatas vadinamas supervaisiumi, mat jis ne tik labai skanus, bet ir ypač naudingas mūsų organizmui bei sveikatai. Granato vaisiuje gausu ląstelienos, polifenolių, antioksidantų, vitaminų ir naudingų mineralų. Granatų sultys dar vadinamos antruoju krauju. Jos gerina virškinimą, padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, pasižymi priešuždegiminėmis, priešvėžinėmis savybėmis ir kt.
100 g granatų yra: 236 mg kalio; 36 mg fosforo; 3 mg natrio; 12 mg magnio; 0,30 mg geležies; 10 mg kalcio; 0,35 mg cinko; 0,158 mg vario; 0,119 mg mangano; 0,5 µg seleno; 10,2 mg vitamino C; 16,4 µg vitamino K; 0,60 mg vitamino E; 0,293 mg niacino (B3); 0,135 mg pantoteno rūgšties (B5); 0,075 mg piridoksino (B6); 0,067 mg tiamino (B1); 0,053 mg riboflavino (B2);
38 µg folio rūgšties (B9); ir provitamino A.
Šviežūs granatai gali būti laikomi vėsioje ir sausoje patalpoje ~15–20 dienų. Jei norite juos išlaikyti ilgiau, laikykite šaldytuve (suvyniotus į popierių, pvz. duonos maišelį) ir jie išsilaikys iki mėnesio ar ilgiau. Granatus galite ir užšaldyti orui nepralaidžiame (hermetiškame) inde.
Šviežias granatų sultis rekomenduojama suvartoti per 3 dienas ir laikyti šaldytuve arba taip pat užšaldyti.
Kilmės šalis: Italija, Sicilija
Tiekėjas: MB Itališkos gėrybės