Greipfrutas – daug skaidulų ir vitaminų (A, B, C) turintis vaisius. Pasižymi stora geltona žievele ir sultingu minkštimu. Puikus skonio balansas: gaivi rūgštelė, kartumas ir saldumas.
Beje, itališki greipfrutai – gana reti vaisiai, mat pačioje Italijoje rausvieji greipfrutai nėra tokie populiarūs, labiau dominuoja produkcija iš kitų šalių (Pietų Afrikos, Izraelio ir kt.). Tačiau Sicilijoje rausvieji greipfrutai auga puikiai, o vaisiai išparduodami iš karto!
Greipfrutų nauda
Rausvieji greipfrutai gerina virškinimą, pasižymi diuretinėmis ir detoksikuojančiomis savybėmis. Šiuose vaisiuose taip pat yra likopeno, karotenoidų, kurie yra stiprūs antioksidantai.
Vaisių brendimo laikas
Nuo lapkričio pradžios iki balandžio mėn.
Kilmės šalis: Italija
Tiekėjas: MB „Itališkos gėrybės“