Panettone pyragas – tai tradicinis itališkas desertas, be kurio neįsivaizduojamos Kalėdos! Italai šiam desertui kelia nemažus reikalavimus: ingredientų kokybė, tešlos paruošimo būdas, ingredientų suderinamumas, išvaizda ir kt.
Būtent tokius reikalavimus atitinka šis išskirtinio skonio, natūralaus raugo, rankų darbo Panettone pyragas su pistacijų kremu. Pyrago gamybos procese derinamos tūkstantmetės tradicijos ir naujos kartos gastronominiai eksperimentai. Sudėtyje – tik aukščiausios kokybės ingredientai. Pagrindinis šio sicilietiško Panettone pyrago akcentas – gardus pistacijų kremas, pagamintas iš atrinktų aukščiausios klasės sicilietiškų pistacijų, užaugintų ypač derlingame dirvožemyje, Etnos šlaituose.
Pyrago sudėtis: kvietiniai miltai, sviestas, skystas sviestas, laisvai laikomų vištų kiaušinių tryniai, cukrus, medus, fruktozė, natūralios mielės (kviečių), riebalų rūgščių mono- ir digliceridai, natūralus fermentas druska, Madagaskaro vanilės ankštys natūrali kvapioji medžiaga, askorbo rūgštis.
Glaisto sudėtis: cukrus, koncentruotas sviestas (99,8 %), kakavos sviestas, nenugriebto pieno milteliai, nugriebto pieno milteliai, emulsiklis (sojų lecitinas), skrudintos pistacijos.
Pistacijų kremo sudėtis: pistacijų riešutai 35 % (ES ir ne ES kilmės), cukrus, augalinis aliejus (saulėgrąžų), augaliniai riebalai (kokosų, kakavos), nugriebto pieno milteliai, išrūgų milteliai, emulsiklis (saulėgrąžų lecitinas, E322), kvapiosios medžiagos, dažiklis: E141 (ii) - E100.
Sudėtyje gali būti kiaušinių, žemės riešutų, migdolų, lazdynų riešutų, sojos ir garstyčių pėdsakų.
Maistinė vertė 100 g: energinė vertė 491 kcal; riebalai 21,2 g, iš kurių sočiųjų riebalų 13,6 g; angliavandeniai 64,5 g iš kurių cukrų 26,2 g; maistinės skaidulos 0,72 g; baltymai 9,6 g; druska 0,9 g; glikemijos apkrova 0.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Gamintojas: BONFISSUTO S.R.L. C.da Aquilata S.N. - 92024 Canicatti' (AG), Sicilija, Italija
Pardavėjas: MB „Itališkos gėrybės“ – el. p. www.pestopesto.lt